Kwaliteitsspeelgoed voor een voordelige prijs
20 juli 2022 

Kwaliteitsspeelgoed voor een voordelige prijs

Speelgoed kan voor ouders een flinke hap uit hun budget nemen. Vooral kwalitatieve items kunnen prijzig zijn en voor je het weet is je kind er al weer op uitgekeken. Daar zit je dan als ouder, met je handen in het haar tussen al dat afgedankte speelgoed. Gelukkig bestaat er een makkelijke manier om hierop te besparen, zonder dat je kind helemaal zonder speelgoed komt te zitten.

De uitkomst is een speel-o-theek waar je allerlei speelgoed kunt lenen. Speel-o-theken zitten door het hele land en het aanbod verschilt per vestiging: van speelgoed voor buiten tot bordspellen en zelfs muziekinstrumenten. Ze hebben vaak speelgoed voor alle ontwikkelingsgebieden: de taal-, de motorische, de verstandelijke en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

De kosten voor een lidmaatschap verschillen ook per vestiging. De één vraagt een jaarlijks bedrag waarbij je dan een afgesproken aantal items mag lenen. Bij een ander zijn de kosten van het lidmaatschap goedkoper, maar betaal je per geleend item een klein extra bedrag. Mocht je de kosten voor zo’n lidmaatschap toch moeilijk kunnen missen, zijn er ook gemeentes die bereid zijn bij te springen.

Wil je weten waar voor jou de dichtstbijzijnde speel-o-theek te vinden is, kijk dan eens op: https://speelotheken.nl/

Geef jij maandelijks veel uit aan speelgoed? Hoeveel denk jij te kunnen besparen door speelgoed te lenen?

Over de schrijver