De grens opzoeken!

Voordeel.com zoekt de grenzen op! Niet alleen in Nederland zijn we op zoek naar lage prijzen, maar ook wordt het steeds populairder om de grens over te gaan. Deze keer vertellen we het verhaal van Joanne (39) uit Veenendaal, moeder van 2 kinderen. Zij gaat regelmatig naar Duitsland. We vragen haar waarom ze dit doet en wat er zoal te krijgen is!

Bij drogisten als Rossmann, Müller en DM hebben ze een groot assortiment eigen merk. Uitgebreider dan bij Nederlandse drogisten. Ook zijn er regelmatig limited editions, zowel van het huismerk alsook de A-merken, dat maakt aanbod wisselender en aantrekkelijker dan in Nederland. Ook zijn producten in Duitsland vaak eerder beschikbaar dan hier. Soms is een bepaald product of lijn wel een paar maand eerder verkrijgbaar.

Ook zijn er speciale ‘groene’ lijnen, een uitgebreid assortiment aan biologische producten (Alverde, Alterra, Terra Naturi).

Maar bovenal is de prijs voor mij doorslaggevend. Het scheelt echt aanzienlijk met Nederlandse winkels. En niet alleen de huismerken. Ook de A-merken, dezelfde producten die hier in de schappen liggen, zijn 30% tot 60% goedkoper.

Ik vind het zelf heerlijk om make-up in te slaan, maar daarnaast ook douchegel, shampoo, haarverzorging, maandverband etc. Ook voor kinderen leuk: de alles-in-1 douchegel/shampoo van Balea (DM) heeft allerlei leuke prints. En dat voor variërend van €0,60 tot €1,- per flacon.

Per keer dat ik ga (ongeveer eens per 2 maand), geef ik +/- €100,- uit aan producten bij de drogist, voor het hele gezin. Daarnaast kijk ik meestal ook even of er goede supermarktaanbiedingen zijn, maar dat doe ik niet altijd. Sinds dit jaar de belasting op frisdrank in Nederland omhoog is gegaan, scheelt het nog wel behoorlijk om bijvoorbeeld Cola in te slaan. Soms neem ik ook nog wat mee voor vrienden en familie, vooraf vraag ik dan of ze nog wat nodig hebben.

Maar bovenal ga ik dus voor de drogisten. Ik vind het echt een leuk uitje. Van tevoren kijk ik meestal op de diverse websites naar het assortiment om alvast een keuze te maken. En op social media volg ik een aantal accounts met tips en tricks omtrent make-up, met name dan rondom het Duitse assortiment.

Qua steden heeft Bocholt voor mij de voorkeur, maar ook Emmerich en Kleve kom ik wel eens. Naast dat de prijzen een stuk lager zijn, is het ook even een ‘buitenland’-gevoel. Een dagje weg, over het algemeen vriendelijke mensen en lekkere broodjes bij de bakker: ik kan er echt van genieten.

Wil jij ook graag een keer je verhaal vertellen bij Voordeel.com? Neem gerust contact met ons op! 

Over de schrijver