3 op de 4 Nederlanders  gooit versproducten weg
22 augustus 2022 

3 op de 4 Nederlanders gooit versproducten weg

Gooi jij wel eens groente of fruit weg omdat de houdbaarheidsdatum verstreken is of niet meer goed is? Wist je dat drie op de vier Nederlands dit regelmatig doet? Voornamelijk sla, komkommer, voorverpakte groentemixen, spinazie en broccoli belanden in de prullenbak. Zonde van de producten en natuurlijk ook zonde van het geld!

Uit onderzoek blijkt dat we ons eerder aangetrokken voelen tot de versafdeling dan tot de diepvriesafdeling in de supermarkt. Terwijl diepvriesgroente- en fruit net zo veel vitamines als versgekoelde groenten en fruit bevat. Helaas is dit nog niet bij iedereen even bekend. Slechts een vijfde van de Nederlanders kookt wekelijks met diepvriesproducten, terwijl dit een ideale manier is om voedselverspilling tegen te gaan. 

Een voorbeeld: In het verleden kocht ik vaak verse spinazie, maar als ik niet alles direct opat, kon ik de rest na een paar dagen weggooien omdat het al slap was. Daarom ben ik nu overgestapt op diepvriesspinazie. Een stuk goedkoper en lang houdbaar. Ik pak wat ik nodig heb uit de vriezer en hoef niets meer weg te gooien. Zo verspil ik niets meer!

Zijn er producten die jij regelmatig weggooit en die je zou kunnen vervangen door een diepvriesproducten? Of ben jij juist heel creatief met overgebleven restjes? 

Wij zijn heel benieuwd naar je allerbeste restjesrecept! Word (gratis) lid van onze Deel & Win-groep op de Voordeelcommunity, doe mee aan onze restjes challenge en maak kans op een leuke prijs! Meedoen kan tot en met 25 augustus 2022, uiterlijk 31 augustus 2022 nemen we contact op met de winnaar.

Over de schrijver